Coinbase’s Brian Armstrong bekritiseert de Fed…

Het lijkt erop dat Coinbase CEO Brian Armstrong geen grote fan is van de stimulerende cheques die in mei zijn uitgeschreven.

Armstrong: Geld drukken lost niets op…

Twee tot drie maanden geleden begon de regering van de Verenigde Staten met het uitgeven van cheques van ongeveer $1.200 aan personen die minder dan $75.000 per jaar verdienden. Het geld werd ontworpen om burgers te helpen tijdens de coronaviruspandemie en hen een kleine financiële impuls te geven tijdens wat een ondraaglijk lange periode van strijd blijkt te zijn, aangezien veel mensen hun baan hebben verloren of op de een of andere manier financiële ontberingen doorstaan.

Deze manoeuvre werd echter grotendeels bekritiseerd door het publiek en door de leiders van de industrie. Elon Musk bijvoorbeeld – de CEO van zowel Tesla als SpaceX – was grotendeels tegen het vrijgeven van stimuleringscheques aan Amerikanen met een lager inkomen, en beweerde dat het simpelweg uit het niets drukken van geld, zoals de Fed naar verluidt deed, waarschijnlijk zou leiden tot inflatie en andere economische problemen.

Het ziet er nu naar uit dat Armstrong het daarmee eens is. In een recent interview ontkende hij het drukken van geld en zei hij dat dit niet de beste manier was om een economisch probleem aan te pakken. Hij heeft er echter alle vertrouwen in dat het huidige monetaire beleid van de Fed binnenkort als achterhaald zal worden beschouwd en dat het mogelijk is dat bitcoin en cryptocurrency’s verder in de richting van een volledige adoptiefase zullen gaan.

In zijn huidige vorm zijn bitcoin en zijn altcoin neven en nichten ontworpen met één doel voor ogen – om te dienen als betaalmiddel voor goederen en diensten. Echter, hun volatiliteit en kwetsbaarheid voor prijsschommelingen hebben uiteindelijk in de weg gestaan, waardoor ze eerder instrumenten voor speculatie dan voor aankoop zijn geworden.

Aanvankelijk was bitcoin ontworpen om te concurreren met contant geld en creditcards en om de controle uit handen te nemen van financiële instellingen, die grotendeels gecentraliseerd zijn en in de ogen van sommige financiële experts meer controle hebben dan ze zouden moeten hebben.

Omdat bitcoin een gedecentraliseerd goed is, werd het gebouwd om ervoor te zorgen dat de financiële vrijheid weer in handen komt van de mensen die het zouden gebruiken. Maar aangezien het een slachtoffer blijft van de volatiliteit, is er niet veel dat mensen ermee kunnen doen.

De zaak voor Bitcoin is gemaakt

Armstrong is ervan overtuigd dat dit gaat veranderen. Voor het grootste deel gelooft hij dat de manier waarop de Fed de afgelopen tien jaar de monetaire vliegtuigen heeft beheerd, grotendeels ineffectief is, en hij denkt dat bitcoin mogelijk een aantal van de problemen kan oplossen waar bepaalde wereldeconomieën consequent mee te maken hebben. In een serie tweets legde hij uit:

De Crypto Cash-economie is nog maar net begonnen. Vrijheid en kansen zijn te vinden op de grens. Begin daar – wees niet overhaast en probeer niet snel rijk te worden. Er is nog steeds volatiliteit. Vanaf daar kun je een crypto opstarten, je brood verdienen in crypto, beginnen met het betalen van voedsel/huur in crypto, geld overmaken in crypto, etc. om volledig te kunnen meedoen.