DENNA VALTREND INDIKERAR ETT FLOD AV HANDELSINVESTERARE SOM LÅNGT LANSERAR BITCOIN HÖGRE

Bitcoins prisåtgärd för sent börjar äntligen återspegla den grundläggande styrka som uppstått under de senaste månaderna
Praktiskt taget alla mätvärden på kedjan spelar för närvarande tjurar, medan andra grundläggande utvecklingar – som antagandet av BTC som reservtillgång – också ger det ett lyft
Denna grundläggande styrka kan vara det som hjälpte till att leda kryptovalutan upp från de senaste lågprisnivåerna på $ 9.900 till topparna på $ 11.700 som utnyttjades för bara några dagar sedan
Kryptovalutan fångas nu i en konsolideringsstrid eftersom den kämpar för att övervinna sitt motstånd på 11 600 dollar

Som sagt, en trend som ses när man tittar mot Bitcoin-valaktivitet indikerar att en översvämning av detaljhandelsinvesterare snart kan komma in på marknaden
Bitcoin och hela kryptomarknaden har hittills sett en lugn handelsdag. BTC har huvudsakligen sträcker sig runt mitten av $ 11 000-regionen, medan altcoins alla ser liknande konsolideringsfaser.

Den senaste pressen högre som hjälpte till att driva Bitcoins pris till de nuvarande nivåerna kom direkt efter att nyheterna släpptes om Square som köpte BTC för 50 miljoner dollar för att hålla på sina balansräkningar som en reservtillgång.

14 BTC och 95 000 gratissnurr för varje spelare, bara i mBitcasino’s Exotic Crypto Paradise! Spela nu!
Den här nyheten tycktes väcka fart som krypton hade förlorat, vilket i slutändan hjälpte till att leda den hela vägen upp till de senaste höjderna på 11 700 dollar.

En trend som ses när man tittar mot valaktiviteter verkar tyda på att investerare i detaljhandeln håller på att översvämmas på marknaden.

BITCOINS PRIS FÅR STABIL UPTREND

I skrivande stund handlas Bitcoin med drygt 1% till sitt nuvarande pris på 11 420 dollar. Det är där det har handlats under de senaste dagarna.

Det är viktigt att notera att både tjurar och björnar till stor del har nått en återvändsgränd under tiden efter kryptovalutans kraftiga uppgång till höga $ 11 700 tidigare denna vecka.

Eftersom tjurar har fått kontroll över kryptos medellångsiktiga trend, finns det en stark möjlighet att ytterligare uppåt är nära förestående på kort sikt, men det möter en del tungt motstånd på 11 600 dollar.

DENNA TREND BLAND STORA BTC-KÖPARE INDIKERAR ATT EN FLOM AV DETALJA INVESTERARE KOMMER
En trend som ses när man tittar mot så kallade Bitcoinhvalar indikerar att detaljinvesterare snabbt kommer in på marknaden.

Under referens till Glassnode-data förklarade Unfolded att en minskning av antalet Bitcoin-valar signalerar att detaljinvesterare strömmar in.

”Historiskt har starten på en nedgång i antalet BTC-valar ofta inneburit ett ökat intresse från detaljhandelsinvesterare och början på en uppgång till en marknadstopp,” förklarade de medan de pekade på nedanstående diagram.

Bitcoin

Bild med tillstånd av veckat. Data via Glassnode.
Denna trend – om den fortsätter framöver – kan innebära att allvarligt torrt pulver ligger på sidan och väntar på att introduceras till Bitcoin och den aggregerade kryptomarknaden.