MicroStrategy zal $400 miljoen aan waardepapieren uitgeven om meer Bitcoin te kopen.

Toonaangevend business intelligence-bedrijf MicroStrategy verdubbelt zijn aandeel in Bitcoin en kondigt een effectenaanbod aan om 400 miljoen dollar te investeren in BTC.

MicroStrategy, ’s werelds grootste beursgenoteerde business intelligence-bedrijf, heeft plannen aangekondigd om de opbrengst van een effectenaanbod van $400 miljoen te investeren in Bitcoin.

Op 7 december onthulde het bedrijf plannen om $400 miljoen aan converteerbare seniorbons uit te geven – een schuldbewijs dat kan worden omgezet in aandelen van het uitgevende bedrijf. In de aankondiging stond:

„Microstrategie is van plan om de netto-opbrengst van de verkoop van de biljetten in Bitcoin te investeren.“

Tegen de huidige prijzen zou de $400 miljoen de participaties van het bedrijf met 20.833 verhogen, wat de totale crypto-voorraad van het bedrijf op bijna 62.000 BTC zou brengen.

De microstrategie zal tot december 2025 een halfjaarlijkse rente betalen aan de notehouders. De firma behoudt zich ook het recht voor om de biljetten vanaf 20 december 2023 in contanten terug te betalen.

In de aankondiging staat dat MicroStrategy binnen 13 dagen na het begin van het aanbod tot 60 miljoen dollar extra aan obligaties kan aanbieden aan de eerste kopers.

De effecten zullen worden uitgegeven onder Rule 144 van de Securities Act, en zullen alleen beschikbaar zijn voor gekwalificeerde institutionele beleggers.

In reactie op de aankondiging van MicroStrategy stelde Gabor Gurbacs, de CEO van de in New York gevestigde investeringsmaatschappij VanEck, voor om het aanbod meer te laten zien als een digitaal activafonds dan als een beursgenoteerde onderneming:

MicroStrategy maakte golven in de cryptowereld in augustus, toen het bedrijf onthulde dat het Bitcoin als zijn primaire reserve had overgenomen na de aankoop van 21.454 BTC voor 250 miljoen dollar. De volgende maand kocht het bedrijf nog eens 16.796 BTC voor $175 miljoen. De aankopen werden gedaan via het OTC- en makelaarsplatform van Coinbase.

Slechts een paar dagen geleden op 5 december kondigde de CEO van MicroStrategy, Michael Saylor, aan dat het bedrijf nog eens 2.574 BTC had gekocht tegen een prijs van ongeveer $19.427 per stuk voor $50 miljoen, wat het totale aantal crypto’s op ongeveer 40.824 BTC brengt.

Bij de huidige marktwaarde is de BTC-stash van MicroStrategy bijna 784 miljoen dollar waard, wat betekent dat het bedrijf momenteel 65% hoger is dan zijn investering van 475 miljoen dollar.