Selskapet som laget begrepet „hash rate“ er ikke bekymret for den nylige nedgangen

Bitcoins hash-rate er nede på året, selv om prisen fortsatt stort sett ikke er berørt.

Selv om Bitcoin ( BTC ) hash-rate har opplevd en kraftig nedgang de siste ukene, er ikke forskningssjefen hos Blockchain .com, Garrick Hileman, bekymret

Blockchain .com ble grunnlagt i 2011 av avvikende medlemmer av en annen tidlig kryptostart – Coinbase. Det var en av de første leverandørene av Cryptosoft analytics, og utvidet til slutt tjenestene til å omfatte en ikke-depotplattform, utveksling og kryptolåneplattform. Selskapet laget også begrepet „hash rate“ som en beregning som „estimerer [antall] terashash per sekund Bitcoin-nettverket utfører.“

Bitcoin-hashfrekvensen har en tendens til å være svært volatil. Den falt til årets laveste punkt – 76 millioner TH / s, den 25. mars før den satte en rekke heltidshøyder etter Bitcoins siste blokkhalvering. Denne sistnevnte kulminerte til slutt med en hashrate på 161 millioner TH / s 25. september.

En måned senere snudde imidlertid denne trenden seg, med hash-frekvensen falt til 95 millioner TH / s 27. oktober. Selv om den endelige årsaken fortsatt er ukjent, har noen antydet at den siste nedgangen var forårsaket av sesongmigrasjonen av Bitcoin gruvearbeidere. i Kina .

I et Cointelegraph-intervju forklarte Hileman at han ikke nødvendigvis ser dråpen som en grunn til bekymring:

“Hashfrekvensen er åpenbart betydelig høyere enn den fulgte og halverte i mai. Så for meg registreres det ikke som et stort problem. Det er et interessant datapunkt. Men vi har sett andre fall siden halveringen som når det gjelder prosentvise dråper ser omtrent like ut. Så det kan bare være støy eller noe som ikke er så viktig, men det er noe å overvåke helt sikkert. ”

Hashfrekvensen har gjenopprettet litt de siste par dagene til 107 millioner TH / s. Det er fortsatt nede på året, etter å ha gått inn i 2020 med 111 millioner Th / s. Selv om pris og hashrate historisk har vist en sterk sammenheng, ser ikke den siste nedgangen i hash-hastigheten ut til å ha påvirket prisen .